Mi fog történni?

A coaching kapcsolat minden esetben egy alapos nyelvi és cél diagnosztikával kezdődik, mely során Ön a coach segítségével meghatározza a végső célt, majd a legtesthezállóbb folyamatot és időbeosztást. Ezt követően a megegyezett beosztás szerint zajlanak a találkozások, melyek során a cél folyamatosan átgondolásra kerül, nyelvhasználata pedig rendszeres értékelés tárgya. Az egyes alkalmak szerkezeti és készségbeli fejlesztésre épülnek, ami coaching beszélgetések és nyelvi feladatok által valósul meg. Az önállóan elvégzendő munka szintén közös megegyezés eredménye és kizárólag az Ön fejlődését támogatja. A beszélgetések során a coach segít, hogy Ön kényelmesen, magabiztosnak és sikeresnek érezze magát.

Mit kell tennem?

A coaching során a coach mindent megtesz, hogy Önt a cél felé vezető úton tartsa. Az Ön feladata, hogy részt vegyen az előre egyeztetett üléseken, és elkötelezetten teljesítse a közösen kialakított akciótervet, felelősséget vállaljon sikereiért és hiányosságaiért, s ezekről őszintén beszéljen. A nyelvi coach minden alkalommal olyan feltételeket fog kialakítani, melyek között az Ön tanulása maximális hatékonysággal történik, Ön pedig minden energiáját a tanulandó anyagra és annak használatára tudja összpontosítani.

Hogy fog működni?

Mivel a nyelvi coaching tökéletesen egyénre szabott, pontos tervet csak az előzetes diagnosztikát követően tudunk felvázolni. A coaching folyamat során ez az Ön igényei szerint természetesen változtatható.  A coaching alkalmak történhetnek személyesen, telefonon vagy online. Egy alkalom javasoltan 90 perc hosszú, rendszerességük pedig – szintén a cél függvényében – lehet heti, kétheti, havi, de sürgős esetben akár napi szintű is.

Mennyi ideig érdemes csinálni?

A coaching folyamat hossza nagyban a kiindulási pont és a cél közötti távolságtól függ, továbbá az Ön hozzáállásától, motivációjától, (amit a coach mindvégig segít fenntartani,) ám sokszor a rendelkezésre álló idő szabja meg. Bizonyos helyzetekben elegendő lehet néhány alkalom, de nagyobb projektek eltarthatnak több hónapig is, változó rendszerességgel. Amennyiben Ön úgy érzi, hogy elérte a célját, a nyelvi coaching folyamata véget ér egy esetleges újabb projekt felmerüléséig.