“Nem tudsz folyékonyan beszélni egy nyelvet addig, míg rá nem jössz, ki vagy azon a nyelven. Ebben pedig a testednek ugyanannyi szerepe van, mint a szókincsnek és a nyelvtannak.”
Fred Frith

A nyelvi coaching egy olyan testreszabott, célirányos folyamat, amelynek segítségével a nyelvhasználó pontosan olyan irányba tesz lépéseket, amerre a célja elérése érdekében szükségesnek érzi.
Az idegen nyelvű kommunikáció nem csak a nyelvről szól. Ezért a nyelvi coaching egyesíti a coaching és a nyelvoktatás modern módszereit, hasznosítja az agyról birtokunkban lévő információt, és figyelembe veszi a nyelv használatának minden területét és használójának adottságait – kulturális különbségeket, egyéni stílust, tanulási preferenciákat, tempót, motivációt, hiányosságokat és erősségeket. Megoldást kínál olyan helyzetekben, amikor a nyelvet beszélőnek gyors és hatékony segítségre van szüksége, esetleg elakadt nyelvi fejlődésében. Nagy előnye, hogy az angol nyelvet magas szinten beszélők esetén is feltárja azokat az apró területeket, amik fejlesztése a nyelvhasználatban minőségi változást eredményez, s melyeken az ügyfél rövid idő alatt érezhető változásokat érhet el.

A nyelvi coaching hatékony segítséget nyújt azoknak az angol nyelvet legalább középszinten beszélőknek, akik munkájában meghatározó az idegen nyelven elvégzett feladatok jelentősége. A nyelvi coaching ideális megoldás lehet számukra, ha
• egy nyelvi projektre készülnek (tárgyalás, interjú, megbeszélés, konferencia, előadás, stb.)
• szeretnék nyelvtanulásuk hatékonyságát növelni
• sürgős és gyors fejlődésre van szükségük
• tanulási technikáik tökéletesítésére törekszenek
• úgy érzik, megragadtak egy bizonyos szinten és nem tudnak továbblépni
• egy specifikus készséget kívánnak tudatosan fejleszteni
• magas szintű készségeik finomítást igényelnek
• külföldi út vagy nyelvtanfolyam előtt állnak, a tanfolyam illetve a külföldi tartózkodás hatékonyságát szeretnék maximalizálni

A módszer nagyban elősegíti az autonóm tanulás módszereinek elsajátítását, az ügyfélből kihozza a lehető legjobb nyelvtanulót és nyelvhasználót.

A módszer Kérdések Programok Vállalatoknak